Havrilla Sándorné alpolgármester köszöntőjével és megnyitójával kezdődött május 1-jén a Rönkház és tóavató ünnepség.

Tisztelt vendégeink, kedves csépai lakosok!

Szeretettel köszöntöm Önöket, a Kinizsi Horgászegyesület Vezetősége, az Alapítvány Csépa Községért Kuratóriuma, valamint Csépa Község Önkormányzata nevében.

Külön is köszöntöm: Boldog István Országgyűlési Képviselő Urat; Fehér Petrát és László Ágnest a Megyei Közgyűlés tagjait; Kecskés Mariettát a LEADER csoport irodavezetőjét; Molnár Bálintot Öcsöd polgármesterét és kedves feleségét; Szöllősi Bélát a HETT elnökét és feleségét; Wenner-Várkonyi Attilát Kunszentmárton polgármesterét; Fazekas Jánost Kunszentmárton alpolgármesterét; Gyói Gábort Tiszasas polgármesterét; Bozsó Róbertet és Nagy Ferencet a Balax kft vezetőségi tagjait; Dr. Hoffmann Zsolt jegyzőt; Kiss Magdolnát a Csépáért Alapítvány elnökét; intézményvezető és képviselő társaimat, és nem utolsó sorban Fialka Györgyöt Csépa polgármesterét, aki egyben a Kinizsi Horgászegyesület elnöke is.

Május elseje van, kicsit szeles és csalóka idő, de mégis szép ez a nap. Ismét itt egy ünnep, ahol fontos a vidámság. Sokféle ünnepen részt vettünk már, de ez az egyetlen ünnep, ahol nincs jelen az ünnepelt, nevezetesen a munka. Viszont szinte mindenki jelen van, aki sokat tett, dolgozott azért, hogy ma itt állhatunk a sárgaföldes gödör helyén megépült Szabadidőpark és csónakázótó partján. Köszönetet érdemelnek a tervezők, kivitelezők, azok dolgozói, a Gamesz dolgozói, és a pályázat kezelői.

A Kinizsi Horgászegyesület Vezetősége, valamint Csépa Község Önkormányzata, példa értékű összefogásról tett tanúbizonyságot, amikor benyújtotta pályázatait. A civil szervezetek, felismerve a „Turisztikai Tevékenységek” ösztönzésére kiírt pályázatban a jövőbe mutató lehetőségeket; és ahogy Fialka György polgármester úr nyilatkozta egykor, mertek nagyot álmodni a munkanélküliséggel küszködő településen, ahol egy szórakoztatató központ kialakítását tervezték, egy többlépcsős beruházással elindítani.

Kinizsi Horgászegyesület, a LEADER Helyi Akciócsoport közreműködésével: 2012. július 31-én benyújtott pályázata -34.565751, Ft-ot nyert a rekreációs tó megvalósítására, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési alapból, a Darányi Ignác terv részeként. Az Alapítvány Csépa Községért Kuratóriuma 2014.01.15. napján, az MVH VIDÉKFEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK IGAZGATÓSÁGÁHOZ benyújtott sikeres pályázatával: 22.080201, forintot nyert, melyből folytatódhatott az igényes környezet kialakítása. Megépült a kiszolgáló épület, hangulatos rönkház kivitelben. A pihenés kényelmét biztosító padok, kiülők is elkészültek. Pályázati támogatással több, mint 315000 forintból került beszerzésre öt csónak, a működést segítő akkumulátor, motorok.

Átalakult, megszépült a környezet. A változás új feladatokat is ad számunkra, hiszen ezután fokozottan kell figyelnünk a tónak és környékének rendjére, tisztaságára, biztonságos működtetésére. Kiemelkedő összefogás eredménye az, hogy létre jött ez a közösségi tér. Csodálatos változás a sárgaföldes gödör után. A civil szervezetek és az önkormányzat együttműködése a jövőben is fontos lesz.

A szalagok átvágásával kezdődik az igazi birtokba vétel. Szép napot jó szórakozást!

A rönkháznál Fialka György Csépa polgármestere, Bozsó Róbert a Balax ügyvezetője, Kiss Magdolna a Csépáért Alapítvány elnöke Boldog István országgyűlési képviselő vágta át a szalagot.

A tónál Kecskés Marietta a Leader csoport irodavezetője, Fialka György Csépa polgármestere és Boldog István országgyűlési képviselő vágta át a szalagot.